top of page
Talenten aan de slag

Talenten

De stichting Talenten aan de slag is bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij bedoelen wij mensen die normaliter niet zo snel aan een baan kunnen komen of werkervaring kunnen opdoen, zoals jongeren met een leerachterstand, een psychische

aandoening of een lichamelijke handicap. Door werkervaring op te doen in een werkplaats of een andere veilige werkomgeving biedt de stichting deze groep mensen een kans om (weer) in het reguliere arbeidsproces (terug) te komen.

Talenten aan de slag
Talete aan de Slag

Joey Koeleteloeme is voor de stichting het voorbeeld dat het ondanks een ogenschijnlijk slecht begin heel goed kan uitpakken. Joey is via de Stichting Herstelling en het opleidingsbedrijf SSP Amsterdam (nu Bouwmensen Amsterdam) bij het aannemingsbedrijf JC Nieuwenhuizen BV (JCN) aan het werk gesteld. Vanaf juni 2005 heeft Joey zijn opleiding gevolgd bij JCN en na zijn basisopleiding tot allround timmerman heeft hij het ook nog eens gebracht tot restauratie timmerman. Hij is vanaf april 2010 t/m april 2016 bij JCN in vaste dienst geweest en is daarna aan de gang gegaan bij een Woningbouwvereniging als Timmerman Service en Onderhoud.

Joey Koeleteloeme

Feija Jansen heeft na een hele lastige periode besloten om zich te richten op het meubel vak. Zij heeft op latere leeftijd het Hout- en Meubileringscollege voltooid, maar kon mede door haar instabiele verleden nog geen reguliere baan vinden. Zij is per december 2014 via een speciale arbeidsovereenkomst bij JCN ingestroomd en werkte tot begin 2017 twee dagdelen per week in de werkplaats. Feija is een talent die inmiddels vele projecten door haar handen heeft laten gaan. 

Feija Jansen

David Aris

David Aris heeft op jonge leeftijd een gehoorbeschadiging opgelopen. Sinds 2004 (de eerste) en 2011 heeft hij twee implantaten gekregen waardoor zijn gehoor weer optimaal is. Vanaf november 2014 t/m januari 2015 liep David stage bij JCN. Hij heeft in die periode een aantal kleine dingen gemaakt, maar het topstuk van zijn kunnen was de wijnkast voor een particuliere opdrachtgever. David heeft inmiddels examen gedaan en heeft een vaste baan als meubelmaker bij een Jacht- en Scheepsbouwbedrijf.

IMG_2529.jpeg

Liedeke Bakker

Liedeke Bakker heeft een autistische spectrum stoornis, waardoor het werken in het algemeen geen vanzelfsprekendheid is. Via via is zij in contact gekomen met onze Stichting en heeft zij vanaf juni 2019 tot en met februari 2020 mee gedaan aan diverse projecten. Liedeke bleek over meerdere talenten te beschikken, die goed tot uiting kwamen bij het project Kerktoren. Daarnaast bleek dat zij (bijna) van nature groene vingers heeft. Inmiddels is zij via onze bemiddeling een nieuwe uitdaging uitgegaan. Zij werkt nu als parttimer bij het groen onderhoud op de R.K. Begraafplaats Buitenveldert, waar zij helemaal tot haar recht komt.

bottom of page