top of page

inmiddels wordt er op een breder gebied gewerkt met de Talenten. Door een mix aan de aangeboden werkzaamheden is het de bedoeling dat elke deelnemer door het uitvoeren van diverse opdrachten op zoek gaat naar haar of zijn eigen talenten. Met elkaar aan de slag, gewoon doen en ervaren waar dat toe leidt.

De stichting Talenten aan de slag voert kleinschalige projecten uit voor opdrachtgevers met een minimaal budget en zonder strakke planning. De Talenten krijgen op die manier ruim de tijd om vaardigheden op te doen in de ruimste zin van het woord. In beginsel ging het om bouw en meubel gerelateerde werkzaamheden, maar

Projecten

Stellingkasten

Begin 2020 werden wij via een vriendin in contact gebracht met de Stichting Marline Fritzius aan de Brouwersgracht 222 te Amsterdam. Deze bijzondere stichting heeft als doel “schilderen voor mensen met afasie mogelijk te maken”. Dat schilderen (maar ook het tekenen en beeldhouwen) vindt plaats op de langgerekte begane grond, zijnde een “echte pijpelaar” die onvoldoende berging had voor de materialen en eindproducten van de cliënten. Bij het bezoek van Richard en talent Iris werd direct goed met de opdrachtgever meegedacht. De stellingkasten werden ter plaatse bedacht en geschetst. In basis was er ook direct goedkeuring voor de technische uitwerking. Na het uitbrengen van de definitieve offerte was het voor ons spannend of de aanbieding ook daadwerkelijk opdracht zou worden. Het ging immers om een voor onze normen grote opdracht, n.l. het vervaardigen, leveren en plaatsen van twee ruime stellingkasten en een wandplank. Dat alles speciaal op maat te maken met blank vuren en grenenhouten onderdelen. Het duurde even tot wij daadwerkelijk opdracht kregen en dat ging helaas wel vergezeld met de intrede van het Coronavirus in Nederland. Vooral in de eerste maanden was er mede daardoor geen productie mogelijk, maar de opdrachtgever had daardoor ook geen haast. In die tijd lag eigenlijk alles zo’n beetje stil. Uiteindelijk is het geheel na de zomervakantie 2020 voltooid en ter plaatse aangebracht. En dan is het wel heel leuk voor ons en onze jongeren dat de oplevering gepaard gaat met heel veel complimenten voor ons werk van de directie en medewerkers van de opdrachtgever.

bottom of page