top of page

inmiddels wordt er op een breder gebied gewerkt met de Talenten. Door een mix aan de aangeboden werkzaamheden is het de bedoeling dat elke deelnemer door het uitvoeren van diverse opdrachten op zoek gaat naar haar of zijn eigen talenten. Met elkaar aan de slag, gewoon doen en ervaren waar dat toe leidt.

De stichting Talenten aan de slag voert kleinschalige projecten uit voor opdrachtgevers met een minimaal budget en zonder strakke planning. De Talenten krijgen op die manier ruim de tijd om vaardigheden op te doen in de ruimste zin van het woord. In beginsel ging het om bouw en meubel gerelateerde werkzaamheden, maar

Projecten

Kerktoren

Sinds Richard Nieuwenhuizen ook lid is van de gebouwencommissie van de Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965 te Amsterdam-Buitenveldert, helpen de Talenten van onze stichting ook vaak in en rondom de kerk met diverse klussen. En toen de klokken van de kerktoren in storing gingen moest er actie komen om geld op te halen voor het herstel. De klokken stonden stil en de verlichting van de wijzerplaten ging één voor één uit.

 

Deze keer ging het daarom niet alleen om iets te doen met de handen, maar vooral ook met de inventieve geest. Want hoe krijg je € 12.000 bij elkaar voor het herstel op een ludieke manier. Dat werd uiteindelijk het project “Weet u hoe laat het is?” Er werd een Crowdfundingsproject bedacht en de kerktoren van de Augustinus is in onze werkplaats op een schaal van 1:10 nagemaakt. Door een van de Talenten werd ook een potlood schets van het kerkgebouw gemaakt. Deze schets is uitgewerkt naar een kleurige aquarel, die bij een gift van minimaal € 50 als aquarel prent te verkrijgen is. Ook alle andere tegenprestaties zijn door de Talenten bedacht, die lopen van een vriendelijk bedankje tot en met een Kertslunch, een orgellesje en een spannende rondleiding door de kerkers, kapspanten en de kerktoren van de Augustinuskerk.

 

Op de bijgaande flyer en foto’s kunt u in woord en beeld zien wat het resultaat is geworden. Het project liep door tot en met Kerstmis 2019 en uiteindelijk hebben wij totaal ruim € 13.000 opgehaald !!!

bottom of page