top of page

inmiddels wordt er op een breder gebied gewerkt met de Talenten. Door een mix aan de aangeboden werkzaamheden is het de bedoeling dat elke deelnemer door het uitvoeren van diverse opdrachten op zoek gaat naar haar of zijn eigen talenten. Met elkaar aan de slag, gewoon doen en ervaren waar dat toe leidt.

De stichting Talenten aan de slag voert kleinschalige projecten uit voor opdrachtgevers met een minimaal budget en zonder strakke planning. De Talenten krijgen op die manier ruim de tijd om vaardigheden op te doen in de ruimste zin van het woord. In beginsel ging het om bouw en meubel gerelateerde werkzaamheden, maar

Projecten

Maquette voor HC Pinoké

De stichting Talenten aan de Slag heeft haar huisvesting op de SportAs en die loopt vanaf het Olympisch stadion tot ver voorbij de roeibaan in het Amsterdamse bos. In dat bos zijn vele hockeyclubs, waaronder Pinoké. 

Marcelle is vrijwilliger bij deze overbekende Amstelveense club en haar man Rob is vrijwilliger van de nabijgelegen Augustinuskerk. Marcelle en Rob lieten op de club weten dat onze stichting in 2019 een prachtig schaalmodel hadden gemaakt van de kerktoren en de club wilde ook een crowdfunding gaan doen voor een nieuwe blaashal. Na amper beraad werden wij gevraagd om een maquette te maken van de blaashal en zo doken wij met elkaar in het onbekende. Zoals op de foto’s te zien is hebben wij de basis gelegd door een grondplaat waarop diverse halve ellipsen zijn geplaatst. Over deze houten schenkels (zoals dat in de bouw heet) werd kippengaas getrokken, zodat de basisvorm zichtbaar werd. Daar overheen deden wij isolatie, een oud wit laken en als laatste een strak getrokken visnet. Nog even de onderzijde van “de blaashal” in een donkere kleur geschilderd en het was bijna klaar. Bovenin een gleuf om het geld in te kunnen droppen en achter de entree werd de geldlade naar binnen geschoven. Na aflevering op het clubhuis kon de actie direct van start gaan.

bottom of page