top of page

inmiddels wordt er op een breder gebied gewerkt met de Talenten. Door een mix aan de aangeboden werkzaamheden is het de bedoeling dat elke deelnemer door het uitvoeren van diverse opdrachten op zoek gaat naar haar of zijn eigen talenten. Met elkaar aan de slag, gewoon doen en ervaren waar dat toe leidt.

De stichting Talenten aan de slag voert kleinschalige projecten uit voor opdrachtgevers met een minimaal budget en zonder strakke planning. De Talenten krijgen op die manier ruim de tijd om vaardigheden op te doen in de ruimste zin van het woord. In beginsel ging het om bouw en meubel gerelateerde werkzaamheden, maar

Projecten

Nieuwe verlichting Augustinus

Bij de Augustinuskerk op de Amstelveenseweg 965 te Amsterdam werd al lang uitgekeken naar de nieuwe verlichting van de kerkzaal. Tot eind 2018 hingen er hele lange tijd zeven bouwlampen in de nok en die waren vanwege de hoge verbruikskosten nodig aan vervanging toe. De directie van onze Stichting heeft goede contacten bij de Augustinuskerk, dus het lag voor de hand om onze hulp aan te bieden.

Allereerst moest er een manier bedacht worden om veilig op 18 meter hoogte te kunnen werken. Over de “binnennok” van de kap werd als eerste een 30 meter lang looppad gemaakt. Vervolgens werden er zeven kleine openingen naast de bestaande luiken in de nok gemaakt. En er moest één nieuw luik in de houten binnenkap gezaagd worden. Met behulp van een elektrische lier werden na drie weken denk- en timmerwerk de zeven nieuwe ledarmaturen op één dag geplaatst. Door de doordachte aanpak en planning was de dimbare verlichting keurig op tijd klaar voor alle sfeervolle Kerstvieringen in 2018.

bottom of page